Aangenaam, ik ben Mattias Voshol. Het recruitment traineeship was een leerzame en goede start van mijn carrière. Ik heb een studie human resource management gedaan. De overstap van de schoolbanken naar het werkleven is echt wel even wennen. Mede door de aanpak die HRK aanbood is dit voor mij goed verlopen. Met de begeleiding tijdens het traineeship heb je een goede basis waar je op kunt terugvallen.

Tijdens het traineeship heb ik geleerd dat recruitment in zijn totaliteit veel breder is dan ik vooraf kon inschatten. In de basis draait het natuurlijk om het invullen van jouw vacatures, maar er komt veel meer bij kijken zoals de relatie met je Hiring Manager, het schrijven van vacatureteksten en searchen. Ik vond het erg gaaf dat ik de kennis die ik opdeed bij trainingsdagen een paar dagen later al toe kon passen in mijn werk. Ik heb vooral van het searchen veel kunnen leren. Dit pas ik, na afronding van mijn traineeship, nog steeds wekelijks toe in mijn functie. Daarnaast bouw je een sterke band op met collega trainees en HRK, dat is heel waardevol. Met het traineeship bouw je een solide basis op waar je de rest van je carrière baat bij hebt.

Het leukste aan mijn baan als corporate recruiter vind ik de contacten met kandidaten en het voeren van gesprekken om te achterhalen of iemand de juiste persoon is voor een functie. Ik haal veel voldoening uit het invullen van vacatures. Niet alleen de kandidaat is dan blij, maar als bedrijf zijn we dan ook enthousiast over het feit dat we een nieuwe medewerker aan ons hebben kunnen binden. Ik kan echt trots zijn als ik vanuit een search op LinkedIn een kandidaat met een moeilijk te vervullen profiel benader, met hem of haar in gesprek ga en die persoon uiteindelijk weet te overtuigen van een carrière bij Boskalis. Het maakt mij oprecht blij iemand te kunnen helpen met het realiseren van diens ambities. Dat ik een steentje bij kan dragen aan iemands carrière is erg betekenisvol voor mij.

Herken jij jezelf hierin en denk je dat het traineeship voor jou ook een mooie start is van jouw (corporate) recruitment carrière? Solliciteer!

Aangenaam, ik ben Eva Bastings. Ik heb een achtergrond in journalistiek en lig drie keer in de week voor werktijd in het zwembad. Dat houdt me fris en energiek. Via LinkedIn kwam ik in contact met Joy. Mijn interesse was niet direct gewekt, maar Joy wist me toch te triggeren het gesprek aan te gaan. Daarna is het balletje gaan rollen en ben ik in september 2019 gestart met mijn traineeship. Ik vind het erg waardevol om met collega trainees en met Koen en Philip te sparren. Hun kennis en ervaring helpen mij om een betere recruiter te worden. Al binnen één kwartaal heb ik geleerd om prioriteiten te stellen en mijn grenzen aan te geven, daar heb ik veel aan in mijn werk. Het traineeship geeft je een goede basis in recruitment. De begeleiding is heel waardevol, je hebt altijd iemand om op terug te vallen.

In mijn rol als corporate recruiter kom ik volledig tot mijn recht. In deze rol komt alles wat ik leuk vind en waar ik goed in ben, samen: het contact met mensen, de coördinerende rol, het plannen en organiseren, arbeidsmarktcommunicatie en evenementen organiseren. Ik heb anderhalf jaar als recruiter gewerkt binnen de uitzendbranche. De diepgang die ik daar miste kom ik dagelijks bij VECOZO tegen. Wat ik echt een van de leukste dingen vind, is het feit dat ik als corporate recruiter onderdeel ben van de organisatie waarvoor ik werf. Dat helpt mij in het werven van nieuwe kandidaten.

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk bij VECOZO. Het is een heel leuk bedrijf om voor te werken. Het feit dat ik altijd in contact ben met mensen geeft me energie. Ik voer veel leuke gesprekken, zowel telefonisch als face to face. Ik hou ervan om te schakelen tussen verschillende partijen en bewaar het overzicht door secuur en zorgvuldig te werken. Het is een mooie balans tussen gesprekken, administratie en overleggen. Wel is het soms vervelend dat je afhankelijk bent van verschillende partijen. Dan duren dingen net wat langer dan gepland, daar kan ik soms van balen. Maar als de functie dan toch weer ingevuld wordt geeft dat een enorme kick. Met recruitment ben je binnen een organisatie op veel plekken betrokken. Ik vind het leuk om op meerdere vlakken iets mee te pikken en bij te dragen.

Herken jij jezelf hierin en denk je dat het traineeship voor jou ook een mooie start is van jouw (corporate) recruitment carrière? Solliciteer!

Aangenaam, ik ben Jelle Rouwet, energiek, mensgericht en altijd wakker te maken voor een frietje speciaal. In juli 2017 begon ik, na een master in Human Resource Management, met mijn traineeship. Een leuke tijd waarin ik ontzettend veel geleerd heb. Een eerste baan in een nieuw vakgebied was spannend, als trainee kreeg ik de juiste begeleiding op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Het is fijn om de kneepjes van het vak te leren via collega’s, experts en online materiaal. Doordat je stapsgewijs leert behandel je verschillende onderwerpen, maar krijg je nooit te veel informatie in één keer. Wel is het ene onderwerp relevanter dan het andere, maar dit is sterk afhankelijk van jouw opdrachtgever. Ik vond het fijn om wekelijks mijn ervaringen te delen met collega trainees. We hebben samen heel wat lol gehad. Een aantal oud trainees spreek ik nog steeds erg veel, ook privé. We hebben een sterke band opgebouwd. Als je in korte tijd veel wilt leren met de juiste begeleiding en ontspanning dan is het recruitment traineeship ideaal.

Na mijn traineeship ben ik in dienst gebleven van HRK. Het leuke aan mijn functie als project recruiter vind ik dat ik bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken kan nemen. Iedere organisatie heeft weer een andere vraag, wat vraagt om een andere aanpak. Wel kan het lastig zijn dat je niet altijd invloed kan uitoefenen op het bedrijf waarvoor je aan de slag gaat. Daar moet je mee om kunnen gaan. Het meeste voldoening haal ik uit de kleine succesjes die ik behaal binnen mijn doelgroep. Omdat deze niet gemakkelijk is, is ieder klein succes waardevol. En als je dan uiteindelijk iemand aanneemt dan is dat helemaal mooi.

Het corporate recruitment vak is voor mij het vak waarin ik met mensen kan werken in een commerciële setting. Ik heb veel persoonlijk contact en kan tegelijkertijd targets halen en resultaat boeken. Een vak waarbinnen je snel schakelt en altijd oog houdt voor de kandidaat.

Herken jij jezelf in mijn vehaal en denk je dat het traineeship voor jou ook een mooie start is van jouw (corporate) recruitment carrière? Solliciteer!