jezelf in 1 jaar
ontwikkelen tot
corporate recruiter

traineeship via HRK

In deze arbeidsmarkt is de recruiter belangrijk voor werkgevers: jij hebt als eerste contact met kandidaten. Je werkt in het belang van de werkgever én de kandidaat en legt de basis voor een langdurige werkrelatie. Genoeg reden om het recruitmentvak en jouw rol daarin serieus te nemen.

Werkgevers kunnen het beste onder eigen naam werven omdat je zo de beste match krijgt. HRK ondersteunt organisaties met kennis en mensen en het vergroten van hun recruitmentkracht. Wij leveren wij geen kandidaten, maar professionals die kandidaten werven.

Het recruitment traineeship is de kick-start van jouw carrière als corporate recruiter. Ons eenjarige programma is een unieke combinatie van werken en leren in de praktijk. Je gaat als corporate recruiter aan de slag bij een topwerkgever en volgt ons traineeshipprogramma. Wij begeleiden jou en zorgen dat jij een flinke dosis kennis en ervaring opdoet, waarmee je groeit in het vak en als mens. Na het traineeship kan je in dienst gaan bij je opdrachtgever of je loopbaan bij HRK voortzetten. Lees hier de ervaringen van Mattias, Eva en Jelle die eerder het traineeship deden. Zullen we er samen zorgen dat jij een van de beste recruiters van Nederland wordt?

4 pijlers

Het recruitment traineeship van HRK rust op 4 pijlers:

  • mensgericht: jouw ontwikkeling als recruiter en mens staan centraal
  • ontwikkeling in de praktijk: waardevolle kennis en inzichten die je direct kunt toepassen
  • sterke ondersteuning: alle begeleiding die bij jou en je opdrachtgever past
  • resultaat- en doelgericht: leren hoe je slim en effectief organisaties en nieuwe medewerkers samenbrengt

topprogramma met 10 bouwstenen & 5 competenties

intervisie en buddy voor persoonlijke groei

17 doorbetaalde opleidingsdagen

marktconform salaris (maximaal €2.600)

leaseauto, laptop en telefoon

afronden met certificaat, zonder studieschuld

samen met mensen die gek zijn van recruitment

Wij bieden je een fulltime dienstverband (minimaal 32 uur) met een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De meeste uren werk je als recruiter bij jouw opdrachtgever. Iedere drie weken volg je op vrijdag een traineedag bij HRK. Dat zijn zeventien intensieve dagen waarin jij de bouwstenen van recruitment onder de knie krijgt. Jouw kennis pas je vervolgens meteen in de praktijk toe. Samen met je HRK-collega’s en coach werk je aan een persoonlijk leertraject. De trainingsdagen zijn onder werktijd, daarnaast investeer je wekelijks ongeveer twee uur in het bijwonen van masterclasses, huiswerkopdrachten en e-learning. Je verwerft kennis, inzicht en vaardigheden waar de gemiddelde corporate recruiter jaloers op is. Klik hier voor alle details over het programma.

trainee worden?

Met enkele jaren ervaring bij een uitzender, detacheerder of  recruitment bureau, kies je nu voor de overstap naar corporate recruiter. Want voor jou staat vast dat recruitment het mooiste vak is dat er bestaat!

We vragen een afgeronde hbo- of wo-opleiding (richting vinden we minder belangrijk), enkele jaren relevante ervaring en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Wil jij de recruitmentkracht bij organisaties gaan vergroten? Wij leren je graag kennen! Klik hier voor het sollicitatieproces.

de trainees van HRK worden zowel op vaardigheden als vakinhoudelijk goed opgeleid en begeleid, waardoor ze echt meerwaarde leveren
Rosemary Joppe – recruitmentmanager

Koen

benieuwd naar het traineeprogramma en jouw mogelijkheden?

Philip

vertrouwen
uitdagen
en waarderen